Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jerry pomáhá! Už řadu let v sutinách i v lesích

Naši psi pomáhají nejen hledat ztracené lidi, umí také vyhledat zasypané po zřícení domů nebo jiných katastrofách. Například nedávno byl náš psovod se svým parťákem Jerrym zavolán do Ústí nad Labem, kde se zřítila střecha a bylo nutné zjistit, jestli pod sutinami někdo nezůstal.


Jerry pomáhá! Už řadu let v sutinách i v lesích
Autor: 0 | Datum: 22.6.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 119x
 
Jerry jako vždy makal parádně a ve spolupráci se svým psovodem a s kolegou z Městské policie Praha přítomnost osob pod sutinami vyloučil.
 
Labrador Jerry ze Staré Výšiny pomáhá už řadu let, letos 26. května oslavil své 11. narozeniny. Na svém kontě má například také misi v Bejrútu, ale také mnoho a mnoho ostrých zásahů v sutinách i v terénu. Vždyť svůj první sutinový atest, který je pro práci psa ve zřícených budovách potřeba, splnil už v roce 2016, kdy mu byly necelé 4 roky. Poté se mu podařilo splnit atest ještě dvakrát. Celých 6 let je součástí Integrovaného záchranného systému (IZS) a platnost sutinového atestu mu skončila chvilku před jeho narozeninami. Poté si začal užívat polovičního důchodu, toho sutinového.
 
Jerry totiž i poté je součástí rodiny IZS, protože atestaci ve specializaci plochy má nepřetržitě od roku 2017.

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články