Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Vybuchla továrna. Jako. Psí záchranáři se utkali na Memoriálu Vladimíra Kuchty

Letošní Pohár prezidenta, poprvé konaný také jako memoriál Ms. Vladimíra Kuchty, ovládla Nikola Skokanová. Stříbro vybojovala Kristina Cibochová.


Vybuchla továrna. Jako. Psí záchranáři se utkali na Memoriálu Vladimíra Kuchty
Autor: 0 | Datum: 24.6.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 645x
Ohlušující výbuch, všude zmatek, hromady suti a betonu. Továrna, která ve Chbanech vyrábí betonové prefabrikáty, je v troskách. Exploze ji zcela zničila. Šest lidí se pohřešuje… Naštěstí jen jako. K žádné katastrofě tam nedošlo, to si jen na tamním trenažeru dali dostaveníčko psí záchranáři speciálně cvičení na vyhledávání lidí zavalených v sutinách. Změřili tam síly na Poháru prezidenta – Memoriálu Ms. Vladimíra Kuchty.
 
Všude hory cihel, kusy betonu, polorozbořené domy… Čtyřnohé záchranáře to ale nezastaví, každou chvíli se ozve štěkot označující naději – nález člověka. Letos se prestižního klání zúčastnilo celkem dvanáct týmů z celé republiky.
 
„Haf, haf, haf, haf,“ spustila po chvíli hledání April. Fenka Nikoly Skokanové tak označila svůj první nález živého člověka. Za chvíli se štěkot ozve znovu. A znovu. Čtyřnohá parťačka umí svůj čumák používat skvěle, tým z pražské záchranné brigády je nakonec nejúspěšnější a ze Žatce a Chban si odvezl cennou trofej.
 
Za vítěznou Nikolou Skokanovou skončila stříbrná Kristina Cibochová a její parťák Calippo van de Huszarstate. Pro domácí zástupce Záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje je to úspěch o to větší, že šlo o jejich první velké závody. „Pořád tomu nemohu uvěřit. Bylo to pro nás obrovsky náročné. Já jsem byla dost nervozní, pro psy bylo zase velmi obtížné počasí, bylo ohromné vedro a dusno. Moc si toho krásného umístění vážím,“ dodala šťastná po závodech. Bronz patřil Renatě Klusáčkové a její čtyřnohé záchranářce Abby Hradní sklep.
 
Letošní Pohár prezidenta, poprvé konaný také jako memoriál jednoho ze zakladatelů záchranářské kynologie u nás, opět provázelo extrémně horké počasí. Na poslušnosti, hlavně ale ve dvou terénech, ve kterých se hledá nedlouho po sobě.
 
Legendárního Vladimíra Kuchtu uctili všichni účastníci při zahájení minutou ticha, prohlédnout si mohli také jeho „síň slávy“, a tak se nejen soutěžilo, ale i hodně vzpomínalo.

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články