Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Spáleniště říjen 2019

Podzimní soustředění členů ZBK ÚK Spáelniště 2019


Spáleniště říjen 2019
Autor: Petra Černá, Lenka Knolová | Datum: 2.11.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 1017x

Ve dnech 27.října až 3.listopadu letošního roku se 13 členů naší organizace zúčastnilo podzimního soustředění ve výcvikovém areálu Spáleniště - Přední Výtoň.  Luxusní zázemí s velkou klubovnou, s kamny, která úžasně hřejí, dostatkem prostoru pro odpočinek a téměř neomezenými možnostmi tréninků jak na sutinovém trenažéru, tak v okolních lesích a loukách.

V rámci týdenního pobytu jsme měli dostatek času, jak na práci se štěňaty a mladými pejsky, tak na práci s těmi zkušenými.  Se štěňaty a mlaďochy jsme pilovali pohyb v sutinách, ochotu běhání za figuranty, štěkání a nezapomněli jsme ani na poslušnost a základy stopování. Těm starším jsme připravovali k řešení různě náročné situace, např. dva figuranty blízko u sebe, hledání v prázdném terénu, extrémní hluky při práci v sutině, dlouho založení figuranti v hloubce, prohledání velké plochy s figurantem na konci apod. Ani stopaři nebyli ošizeni - podzimní louky ke stopování přímo vybízely.

V době, kdy naši psi zaslouženě odpočívali, jsme pracovali my. Zopakovali jsme si základy první pomoci, práci s vysílačkou, buzolou a GPS, orientaci v terénu, práci s lavinovým vyhledávačem.

V rámci noční bojové hry si měli "nováčci" možnost vyzkoušet práci koordinátora při pátrání.

Své mozkové závity jsme také potrápily společenskými hrami a testy paměti.

Pro dětské účastníky jsme připravili stezku odvahy - projít cestu, jen za pomoci orientačních červených světýlek a osvětlených strašidelných balkónků, nebyla žádná legrace. Na konci na děti čekala zakletá věž s duchy a pokladem.  Všechny děti ve věku 3 - 10 let se úkolu zhostily na výbornou. Sladký poklad jim přišel k chuti. Druhý den si vyzkoušely práci s lavinovým vyhledávačema každý si našel svou dýni na Halloween.

O naše hladové žaludky se tradičně postaral tým v restauraci na Vyhlídce.

Týden utekl jako voda ale účastníci se už těší na zimní soustředění.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články