Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Podzim ve znamení zkoušek

Zkoušky NZŘ SZBK ČR - ZZP1, ZZP2, ZTV a ZZS1 Zkoušky MZŘ IPO R - RT T V a RH T A


Podzim ve znamení zkoušek
Autor: Petra Černá | Datum: 16.11.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 1413x

Letošní podzim je v naší brigádě ve znamení zkoušek.

Dne 27.10. proběhly na zkoušky dle NZŘ SZBK ČR a to Zkoušky záchranného psa ZZP2. Zkouška se skládá ze tří oddílů. Poslušnost a dva speciály na sutině (jeden ve dne a jeden v noci), kde psovod se psem hledá celkem pět pohřešovaných osob, ale neví,  kolik jich je v kterém terénu.  Z jedenácti přihlášených na zkoušky nastoupilo deset psovodů a úspěšní byli tentokrát bohužel jen čtyři.  Tento výsledek  svědčí o tom, že se jedná  o náročnou zkoušku .  

Dne 9. a 10.11. byly dvoje zkoušky dle MZŘ IPO R a to zkoušky sutinové RH T V a RH T A. Tyto zkoušky se skládají ze dvou oddílů a to poslušnost a speciál na sutině. Poslušnost se liší dle stupně zkoušky. V speciálu u zkoušky RT T V hledá psovod se psem jednu pohřešovanou osobu a u zkoušky RH T A dvě osoby. Celkem v oba dny nastoupilo dvacet psovodů z původně dvaceti dvou přihlášených. Tyto zkoušky byly mnohem úspěšnější. Celkem bylo splněno 11 x RH T A a 5 x RH T V.

Dne 16.11. pokračoval zkouškový maraton zkouškami NZŘ SZBK ČR a to Zkouškou záchranného psa ZZP1, Zkouškou terénního vyhledávání ZTV1 a Zkouškou záchranného stopování ZZS1. Všechny tyto zkoušky se skládají ze tří oddílů. Poslušnost a dva speciály u zkoušek ZZP1 a ZTV1, kde psovod se psem hledá celkem tři pohřešované osoby, ale neví kolik jich je v kterém terénu. Zkouška  ZZS1 se skládá ze dvou stop na jejichž konci musí pes označit nalezenou osobu - kladeče stopy.  Z jedenácti přihlášených psovodů na zkoušky nastoupilo osm psovodů (1 x ZZS1, 3x ZTV1 a 4x ZZP1) a  sedm jich zkoušku splnilo.

Další zkoušky nás čekají 23.11. a 14.12. 2019.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články