Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mistrovství ČR ZP SZBK 2019

19. Mistrovství České republiky záchranných psů Svazu záchranných brigád kynologů ČR Žatec 2019


Mistrovství ČR ZP SZBK 2019
Autor: | Datum: 10.11.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 904x
zdroj: SZBK ČR

Dne 4.10.2019 se konalo v Žatci  39. mistrovství záchranných psů ve vyhledání osob v sutinách  zkoušky zkušebního řádu ZZP 3.

 Letošní startovní pole účastníků bylo z důvodu odřeknutí účasti několika kvalifikovaných pro nemoc psů, psovoda či březost feny nakonec jen čtrnáctičlenné. Nicméně konkurence a kvalita v tomto poli byla poměrně velká a výkonnost v práci na sutině vcelku vyrovnaná. Po splnění všech disciplín (2x vyhledání v sutině a poslušnost) byly na základě splněného limitu splněny dvě vrcholové zkoušky ZZP3, na úrovni mistrovství republiky tak nastalo v tomto ohledu zlepšení. A několik dalších psovodů v pořadí mělo ke splnění zkoušky též dobrými výkony nakročeno, ale přeci jen drobné chyby v taktice na sutině nebo na poslušnosti je o zkoušku připravily.

Vítězem a mistrem republiky se stala Ms. Eva Klemšová s maliňačkou Bria Hradní sklep (splněna zkouška ZZP 3), titul vicemistra vybojovala Bc. Iveta Katrevová se zlatým retrívrem Maxem / Jewel General Golden Countrysides (a taktéž zároveň splněna zkouška ZZP 3) a na třetím místě skončila Hana Vymazalová s fenou belgického ovčáka Niki z Huckelovy vily. Všem třem moc gratulujeme!  

Mistrovství republiky záchranných psů v sutinovém vyhledání SZBK ČR se chystá v roce 2020 na svůj jubilejní 40.ročník. Věřme, že se podaří připravit velmi kvalitní závod se zajímavými lokalitami a mistrovství nám přinese opět hezké výsledky. Zároveň očekáváme se vzrůstající kvalitní základnou výkonnostně trojkových psů hojnou účast na výběrových závodech pro MR 2020. Všem budeme přát hodně zdaru!


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články